Over mij

Ik ben Désirée Brendel en ben opgegroeid met sport. Al vanaf mijn vierde jaar stond ik in mijn judopak op de mat, wat snel werd opgevolgd door alle sporten die je maar kan bedenken.

Een C.I.O.S.-opleiding (Centraal Instituut Opleiding Sportleidsters) was een logische stap in mijn carrière. Hier heb ik mijn kennis over bewegingsleer, anatomie van het menselijk lichaam en het effect van sporten op je lichaam opgedaan. Bij het C.I.O.S. heb ik ook de opleiding van sportmassage gevolgd.

Na mijn C.I.O.S.-opleiding ben ik gaan werken in de psychiatrie als psychomotorisch therapeut.

Dit heeft mij veel inzicht gegeven in het geestelijk en lichamelijke effect van lekker in je vel zitten.

Tegenwoordig word ik steeds vaker geconfronteerd mensen met fitheidklachten een tekort aan energie en of het gebukt gaan onder de stress van het “steeds meer eisende” dagelijkse leven. Zeer herkenbaar voor iedereen, maar vaak moeilijk zelfstandig op te lossen. Door mijn ervaring als Stress counselor, Personal Health trainer/Coach Medisch fitness instructeur en Ontspanningstherapeut kan ik met een gerichte persoonlijke aanpak en begeleiding wel het verschil maken.

Tot op heden ben ik “naast mijn eigen bedrijf” parttime actief als Fitness instructeur, Medisch Fitness instructeur en Sportinstructeur. Ik help mensen te revalideren en de draad weer op te pakken, bijvoorbeeld na een ongeval, langdurig ziekbed of operatie.

Verder kom ik in mijn werk veel in aanraking met overgewichtproblematiek. Ik heb gemerkt dat ik met mijn persoonlijke aanpak zeer goed in staat ben om mensen te helpen en dit probleem aan te pakken. Dit geldt voor jong en oud.

In het nog prille bestaan van mijn onderneming heb ik gemerkt dat veel sporters en topsporters kiezen voor mijn aanpak. Dit heeft te maken met mijn ervaring in de topsport. Ik weet wat er moet gebeuren om een topprestatie neer te moeten zetten. En herken dus ook de signalen en behoeftes van het lichaam.

Daarnaast vind ik het ook erg leuk me in te zetten voor goede doelen die gekoppeld zijn aan de sport. Denk dan aan sportevenementen zoals volleybal toernooien, triatlon, bedrijfstoernooien en hardloopwedstrijden. Onlangs had ik de eer een bijdrage te mogen leveren aan de spinning voor Spieren voor Spieren marathon in Amsterdam.

Mijn filosofie is: als jij het wilt kan ik je helpen. Samen gaat het lukken.

Werkwijze

Tijdens een intakegesprek kijk en beoordeel ik uw fysieke conditie en luister ik naar uw wensen. Er is in dit gesprek ook ruimte om vragen te stellen of om specifieke problemen te bespreken. Dit kunnen stress, oververmoeidheid, lusteloosheid of eetproblemen zijn. Maar ook onderliggende problemen zijn mogelijk.

Door een duidelijk beeld te krijgen van uw leefstijl, omstandigheden en/of eventuele medische problemen, kan ik u gericht adviseren, motiveren en steunen. Vervolgens begeleid ik u wekelijks en naar behoefte. Deze begeleiding kan op verschillende manieren.

Van Coaching in periodieke evaluatiegesprekken tot persoonlijke begeleiding. Samen trainen en/of sporten (Personal Health Coach). Samen vinden wij de oplossing die bij u past!

Door enerzijds mijn persoonlijke betrokkenheid en klantgericht advies en anderzijds uw inzet en doorzettingsvermogen kan er binnen een reële periode een gezonde vermindering van uw gewicht worden bewerkstelligd!

Bij mij staat u er nooit alleen voor. Als geen ander weet ik dat met een beetje hulp en vakkundige ondersteuning het mogelijk is om uw doelen te realiseren. Daarom sta ik u met raad en daad terzijde.

Ik sta ervoor garant dat u de afgesproken doelen haalt.

Ik ben een mensenmens hartelijk, open en toegankelijk.

“Het is nooit makkelijk om verandering in uw leefpatroon aan te brengen. Het is nog eens extra moeilijk wanneer die stap inhoudt verantwoording te nemen voor het eigen lichamelijk welzijn.”