Gewichtscoaching

Wat is Gewichtscoaching?

Gewichtscoaching is voor alle mensen met eetstoornissen zoals overgewicht, eetbuien, boulimia of anorexia.

Coaching is een serie gesprekken waarbij ik door waarnemen, praten, luisteren, vragen stellen en feedback, advies en informatie geef die helpt bij het bereiken van bepaalde doelen of resultaten. Uitgangspunt is dat je zelf de problemen leert hanteren en gebruiken. Hierbij speelt het bijstellen van het zelfbeeld naar een positiever zelfbeeld een belangrijke rol.

Coaching brengt verheldering en inzicht en helpt, stap voor stap, eigen doelen te bepalen en te bereiken op een manier die bij je past. In het begin is dat best hard werken. Je wordt met dingen van jezelf geconfronteerd die je eigenlijk liever niet wilt weten, maar je bent bereid om serieus naar jezelf en je gedrag te kijken. En er dan natuurlijk ook wat aan te doen. Daarbij kan ik helpen je te leren weer eigen keuzes te maken, maar jij bent en blijft volledig verantwoordelijk voor je eigen gedrag en beslissingen.

Het doel is dat je weer leert beseffen dat je je verstand kunt loslaten en je jezelf weer bewust laat worden van je eigen aanwezigheid. De (dwangmatige) gedachte verliest dan de macht over je. En dat is het begin van het einde van “onvrijwillig eetgedrag”.

Door de spiegel die ik je voorhoud ontdek je wat er precies achter je probleem schuilt en krijg je inzicht in de dingen en processen die voor jou belangrijk zijn. Ik help je kracht en inspiratiebronnen te vinden bij jezelf, en vanuit die kracht weer te communiceren. Zo bouw je weer energie en zelfvertrouwen op. Ik stimuleer je jouw belangrijkste waarden als uitgangspunt te nemen bij je beslissingen en gedrag. Doordat je invloed toeneemt, groei je, en leer je beter omgaan met lastige, energievretende situaties en kun je je effectief op nieuwe dingen richten.

Zie ook afvallen zonder jojo effect.